петак, 27. фебруар 2009.

Filcane narukvice-Filzarbänder

Filcane narukvice sam pocela letos da pravim ali pravi uspeh dozivljavaju tek sada.Prosle nedelje sam napravila i prodala cak 5 kompleta:)





Filzarbänder habe ich angefangen voriges Sommer zu machen,aber die sind erts jetzt zum geltumg gekommen.Vorige Woche habe ich 5 Sets gemacht und verkauft:)

уторак, 24. фебруар 2009.

Novi eksperimenti


Zavrsio se zimski raspust,deca kreneula ponovo u skolu i sad imam malo vise vremena da se igram.U jednom mom eksperimentu je naslala ova za mene neobicna oglica.Morate priznati da uopste ne lici na moje dosadasnje radove ali boze moj,treba probati nesto novo.I eto juce sam je zavrsila i danas ima vec novu vlasnicu,sto mi daje motivaciju da i dalje eksperimentisem.

четвртак, 12. фебруар 2009.

Zimski odmor-Winterurlaub

Nema me ovih dana jer sam sa decom na skijanju...Uzivamo u snegu i suncu,nedirnutoj prorodi.

Dani su nam uspunjeni u potpunosti:Skijanje,sankanje,grudvanje i setnje ...
Mama ponekad toliko umorna da jednostavno zaspi na suncu:)i skuplja energiju za nove kreativne radove!



**********************************************
Bin ich zu zeit mit die Kinder in der Schi urlaub.Wir genießen Sonne und Schnee ohne Ende.
Die Mama ist so müde dass sie einfach draußen auf die Sonne schläft:)

недеља, 8. фебруар 2009.

Igle za filcanje*Filznadel

Ko god je filcao sa iglom zna da je potrebna velika koncentracija i da mora puno da se pazi jer stradaju prsti a i igle pucaju.
Ja imam veliki problem pri filcanju podmetaca jer je filc dosta cvrst i ponekad mi pukne pri ficanju jednog podmetaca cak i do 5-6 igala:(.Tako da igle kupujem ne na komad nego na desetine.
Jednog dana kod sam radila su mi slomljene igle stojale na stolu pored jedne patent olovke i sinula mi je ideja da bih mogla da stavim spic igle u olovku i dalje da filcam ...tako sam resila svoj problem.






Eine Filznadel ist eine dünne Nadel, deren Oberfläche über eine feine Widerhakenstruktur verfügt.Filzen mit der Nadel ist unkompliziert und schnell zu erlernen aber die brechen leicht ab, und so habe ich für mein Problemlösung gefunden!

четвртак, 5. фебруар 2009.

Vatra* Feuer *

Ne nemorate zvati vatrogasce:) tako sam nazvala svoje ogrlice napravljene od razlicitih nijansi crvene,narandzaste i zute boje.
Jedan model "vatre" je na pamucnom kanapu a drugi na zici i to u tri reda.Kad sam ugledala crvenu zicu u prodavnici odmah mi se stvorila slika oglice i glavi.

**********************************************************
Sie brauchen kein Feuerwehr anrufen:)Das ist nur meine neue Kette.Es gibt zwei verschiedene Modelle: auf Baumwolle Schur und auf rotes Schmuck Draht.